Takläggare

Låt en takläggare hjälpa dig

Att ligga steget före är lite av A och O för en husägare och med detta menar vi att man förebygger och jobbar långsiktigt med att lösa problem innan de förvandlats till stora – och dyra – sådana. Här kan det handla om att man som husägare årligen genomför kontroller av sitt hus och att man vid dessa fokuserar på de områden som är mest utsatt av angrepp från naturen.

Av naturliga skäl så blir här taket ett typexempel på det vi menar; husets tak är det som hela tiden får stå emot nederbörd i form av snö och regn och dessutom vind, sol och annat som sliter dagligen. Kort sagt; taket är ett område som man som husägare bör ha koll på. Vidare då, finns det några andra områden som man bör hålla lite extra koll och lägga sitt fokus på?

Taket tar mycket stryk

Ja, här kan vi ta oss från taket och längst ner till huset – närmare bestämt till grunden. Just husets grund får – liksom taket – ta emot mycket stryk och detta då fukt hela tiden tränger sig på; något som leder till fuktskador och mögel. Här måste således en dränering ske med jämna mellanrum och då du upptäcker att unken lukt kommer från källaren, att det börjar släppa färg från väggarna eller ett du ser hur det kommer vattenfläckar på exempelvis golvet i källaren så är det definitivt dags för en sådan. För att se husets grund så är alltså källaren och statusen där de indikationer man som husägare ska följa.

Svårt att kontrollera taket utan hjälp

Om vi här återvänder till taket – hur ska man kunna se vilket skick det är i och hur ska man veta när det är dags för en reparation? Ja, detta kan vara svårt om man inte väljer att ta in professionell hjälp i form av en takläggare. Visst – har du en vind så kan du gå upp där för att – på samma sätt som vid källaren – kontrollera eventuella dofter eller läckage, det svåra är dock om man behöver ge sig upp på taket i fråga.

Taket är av naturliga skäl ingenting som man utan utbildning ska spendera allt för mycket tid på och dessutom kan det vara svårt att se om- och vad som behöver göras också. En professionell takläggare har ett annat öga och en annan vana av att se hur takets skick egentligen är och ofta kan dessa också erbjuda en kostnadsfri offert – efter att ha kollat taket i fråga. Att således ringa en takläggare varje vår kan vara den stora och avgörande skillnaden ekonomiskt för många husägare. Ett bra och vällagt tak ska hålla i minst trettio år så här finns det verkligen pengar att spara.

Att – som många gör i dagsläget – byta efter halva tiden är något som kostar oerhört mycket pengar – onödiga sådana dessutom. Grunden och taket på huset måste husägare – generellt sett – ha bättre koll på. Kolla hellre en gång extra än en gång för lite.

Välkommen till en ledande leverantör av högkvalitativa plåt- och tegeltak